tirsdag 2. juni 2015

Test følgefokus

hm.. synes følgefokusen på min noe tilårskomne D300s begynner å skrante. Testet den ved et par andledninger på hunden for å sjekke, men ser ut til å fungere OK på større objekter. Men ved fluktbilder av fugler svikter den ofte. Har prøvd alle mulige kombinasjonr av fokusinnstillinger på kameraet, tror jeg,  uten særlig hell. Har endt opp med fokusering KUN på AF-ON knappen og med 9 fokuspunkter. Der får jeg i alle fall større treffprosent en på øvrige innstillinger - hurraa!
Noen som har gode tips? Eventuelt har erfaring med D7200 sin følgefokus kontra D300s.Venter jo på 400 som kanskje aldri kommer.

Dette er bilde nr 8 i en serie på 11,
Nikon D300s og AF-S Nikkor 80-400mm VR
Dette er det siste bildet i en serie på 13,
D300s og AF-S Nikkor 70-300mm
 

Det kommer noen fuglebilder fra i vår, men feilprosenten har vært stor så det har vært en litt skuffende fotovår, i tillegg har været ikke vært optimalt, så det har faktisk vært mindre fugl enn normalt å se.

1 kommentar:

  1. Hej Jan.

    Har du prøvet at eksperimentere med 'Focus tracking with lock-on' i Custom-menuen? Det styrer hvor hurtigt kameraet genfokuserer, hvis det mister fokus. Jeg har de bedste erfaringer med 'Short'.

    Mvh Niels Kristian Bech Jensen

    SvarSlett