tirsdag 3. desember 2013

Uvær i vente

Torsdag og fredag denne uka er det varslet storm og kanskje orkan inn over vestkysten her i Thy, og da blir det spennende å se hva som skjer ute ved kystskrentene. Etter forrige uvær for et par uker siden, dukket det opp et nytt "landemerke" ute ved kysten her. Bølger og vind hadde vasket frem en del av skrenten  slik at den ble frittstående på stranden. Tidligere var det fast land bak denne toppen her, slik at man måtte gå stranden på utsiden av den for å komme forbi. Får se om den klarer å holde stand mot det varslede uværet. Øverst sett sydfra og nederst nordfra.


Vinden skaper ellers fine mønster i sanden der strå, tang og andre gjenstander svinger rundt i denNår vinden står på og legger sand opp langs kystskrentene, så er det mange små hendelser å legge merke til. Her har det gått et lite miniras på ca 1 meter. 


Etter uvær er det ofte tunge dønninger som ringer med seg masse smådyr fra havet. Blant annet småkrabbe, reker og småfisk. I solnedgangen er det ofte ganske store ansamlinger av måker som søker føde akkurat der bolgene bryter mot strandaLitt nostalgi. Nikon har nylig lansert sitt retrokamra i superklassen, Df. Jeg har fremdeles min første Nikon, kjøpt i 1985  og familielikheten er ikke til å ta feil av.
FA

Df
1 kommentar:

  1. Interessante glimt fra Bodils eskapader! Tydelig at de havnære områdene i Thy er utsatt for vind og vann. Og det blir nok mere. Ivar herjet nylig hos oss. Og torsdag er det meldt ny storm, nr. 6 siden novemberstart...

    SvarSlett