mandag 14. januar 2013

Vinterdag

Så ble det litt vinter her i det nordvestlige hjørnet av Danmark. Noen centimeter nysnø og fine lysforhold fristet til en tur utendørs. Dagens utflukt startet ved Lodbjerg Fyr og gikk nordover i området mellom Lodbjerg Klitplantage og Vesterhavet. I klitterne som det heter. Dette er et område som ligger innenfor Nasjonlpark Thy's grenser. Det er merkede stier her, og bl.a. så går det en sti langs den gamle redningsveien fra Lodbjerg fyr og opp til Lyngby. Det er en flott tur spesielt på sommers tid.
I området finnes det rådyr, dådyr og kronhjort. Nasjonalpark Thys' varemerke, tranene, kan også sees her ute om man er her på riktig årstid og tidspunk. Ellers er det et et variert fugleliv, men nå på vinters tid er det ikke så mye å se. I dag var det kun et par musvåker som viste seg.

Men rådyrene var der og kan sees på bilde nr 2 her under. Prøver ellers å formidle noe av det fantastiske lyset som opptrer her i Thy. Bildene med sol er tatt en halv times tid før solnedgang, og la et flott lysskjær over klitlandskapet.

Utganspunktet for turen
 Det er faktisk 3 rådyr på dette bildet om man ser nøye etter :-)
 Vakkert?


3 kommentarer:

  1. Fine vinter bilder, lite best nr.3

    Ottar

    SvarSlett
  2. Flotte stemninger og artsbilder fra nærområdet ditt! Arti å se klittlandskapet med snø og lav sol. Lækkert!

    SvarSlett