søndag 18. mars 2012

Camargue 1 mars 2012

Vi bestemte oss for en langweekend i månedskiftet februar/mars, og valget falt på Syd Frankrike og Camargue. Regnet med å få bilder av noen av områdets signaturarter, men var veldig spent på grunn av den lange kuldeperioden i middelhavsområdet som slapp taket kun en uke før vi skulle ankomme.
Og.. kulda satte nok litt preg på fuglelivet, Veldig lite vadere enda, så vi var nok en 2-3 uker for tidlig ute i forhold til det.
Camargue er et stort område som myndighetene ikke har klart å samle som ett naturverområde rent administrativt. Det er sterke private interesser, så det er flere mindre "resevater" her, men det påstås nå at klimaet for samarbeid er i bedring. Det lover bra for fuglene i så fall.

FLAMINGOER. Det er vel disse Camargue har blitt best kjent for, og i første innlegg fra området er det bilder av dissse jeg vil vise. Andre arter kommer etterhvert. De to beste reservatene for å se disse er Parc Ornithologique du Pont-Du-Grau og Domaine de la Palissade. Fuglene lever vilt i Camargue, men spesielt i disse to reservatene samles de i store antall. Men man ser også store flokker i de lave saltvannslagunene langs de mange vegen som finnes her. Det hekker ca 15.000 par flamingoer i Camargue, og man er jo nødt til å se noen av disse på grunn størrelsen og den hvite fargen.

Her først noen glimt fra den østlige delen nær området er La Palissade.Begynt å bli sent på dagen og noe vanskelig kveldssol
Så et par glimt fra Phare (fyr) de la Gacholle


Bildet under er tatt på veg ut fra bade og pilgrimsbyen Saintes-Maries-de-la-Mere

De resterende er i tatt innenfor eller like ved Parc Ornithologique


En liten flørt må til inemellom alt fjærstell


Ny liten flokk kommer inn for landing i kveldinga
Fin stil før utfordringene kommer
Denne snek seg nesten ubemerket ned i bakgrunnen
Ut med flapsen!!
Uuuups, her var de folksomt
Puh.. det gikk, med stil og full kontroll
Da pakker vi vekk fjærene med farge på
Og takk for oss!

1 kommentar:

  1. Mange gode bilder av flott fugleart her Jan! Særlig fluktbildene var knall! Vi var her i 1992, men må visst tilbake for å oppdatere arkivet med flamingo. Følger spent med videre..

    SvarSlett