lørdag 24. mars 2012

Camargue 3 mars 2012 - andre arter

Her kommer noen bilder av andre arter observert og fotografert. Først den eneste natthegren vi så, den passerte over oss på relativt lang avstand, men vi fikk et glimt av den i alle fall

Så også en fantastiks flyveoppvisning av tre tånfalker over et tak, varmeflimmer ødela delvis fotomulighetene, men av og til må man bare beundre luftens helter

I Parc Ornithologique så vi først denne helligibisen som vi trodde var en "parkfugl", men denne arten er innført til Frankrike i 1976 og det finnes en frittflygende, hekkende populasjon av de.

Her noen ibiser som går inn for landing i tretoppene

Parken driver også rehabilitering av skadet fugl, og og konservering av truede arter. De hadde for eksempel en god del hubroer til oppaling.

En annen art som er innført i Frankrike er coupy eller beverrotte. Vi så noen både i fuglereservatet og ute i det fri.Så vidt vi forstod begynner det å bli litt for mange v disse nå. De gjør endel skade på bøndernes avlinger blant annet.Her først et tyypisk musvåkbilde. De sitter pent på en stolpe eller lignende like ved vegen, men stikker av gårde like før kameraet er i rett posisjon. (Men fikk da i alle fall en på litt lengre avstand)


Hegrer er det mange arter av i Camargue. Mest berømt er purpurhegren, men den så jeg dessverre ikke noe til, så det ble: kuhegre, silkehegre, egretthegre, natthegre og gråhegre.

Kuhegre
Gråhegre

Silkehegre

Silkehegre

Egretthegre


Litt ender var det selvsagt å se

Krikkand hann

Par i taffeland

Sivhøne

Sivhøne

Smalnbbmåker er også typisk å finne i Camargue
Oppe i Les Alpilles, nær bye Les Baux, var det lite liv, men et par bokfinker og en rødstrupe, hadde begynnende vårfornemmelser.1 kommentar:

  1. Jasså - det var hegre som sto sammen med stork ja - synes den var så brun. Ellers et skikkelig "poutporri" her med mye bra bilder. Smalnebbmåka er dessverre en av mange arter som har problemer. Og så dette med innføring av fremmede arter da...

    SvarSlett