mandag 29. mars 2010

Sylt - Tyskland

Fikk anledning til å besøke den lille øya Sylt i nordvest i Tyskland sommeren 2008. Et smått ekslusivt ferie og sommerhusområde for tyskerne. Øya hører med i naturområdet som dekker den sørvestlige del av Danmarks og nordvestlige del av Tysklands kyst. Vadehavet i grenseområdet er del av det samme. Et rikt fugleliv preger kysten her. Tar med 3 bilder fra en kort tur på øya.


Det første er en måke som lå og duppet i havna i Hörnum, den sydligste byen på øya. Er usikker på art, men kanskje er det en ung sildemåke eller en gulbeinmåke?

For å komme til Sylt kan man ta biltog fra fastlandet, og det gjorde vi. Vi hadde akkurat parkert på øverste dekk da musvåken i det neste bildet tok en kort rast i trærne rett ved siden av sporet. Rakk å fyre av et par bilder og fikk denne lyse varianten festet på brikken.


På tur langsmed øya tok vi en rast på et utsiktspunkt i klippelandskapet. Oppdaget en tårnfalk på jakt. Den stillet i flere posisjoner før den kom susende gjennom et lite søkk i klittene. Rakk ett bilde! Og heldigvis traff fokus, så dette er jeg litt stolt av.

1 kommentar:

  1. Mange bilder jeg liker her på "berget", slenger meg på som følger ei stund jeg.

    SvarSlett